miércoles, 12 de marzo de 2008

EDUCACIÓ FÍSICA I NOVES TECNOLOGIES

Al buscar informació sobre aquest tema me n'he adonat de que és un tema molt interessant. He vist que tot el que he llegit és molt real i està molt aprop de mi. Cada blog que parla sobre aquest tema ens proporciona una informació nova, sempre útil i interesant. He de dir que no hi ha molts blogs que parlen sobre la combinació d'aquests dos temes alhora i menys encara que el tracten d'una manera adequada i sèria. He trobat 11 blogs que m'han paregut interessants, els quals vols els diré a continuació:


http://nuevastecnologias-educacionfisica.blogspot.com/2008/02/inicio.html

http://manolosalado.blogspot.com/2007/12/nuevas-tecnologias-en-la-educacion.html

http://danielefysalud.wordpress.com/2007/12/24/precaucion-con-la-wii-y-las-nuevas-tecnologias/

http://www.educacion-fisica.org/2008/01/28/cinco-escuelas-britanicas-emplean-wii-para-evitar-la-obesidad/

http://aprenderaensenar.blogspot.com/2008/01/las-tics-en-las-clases-educacin-fsica.html

http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html

http://odiseo.com.mx/node/101

http://edublog-vazquez-celia.blogspot.com/

http://educacionfisicarafaluque.blogspot.com/2008/02/y-otro-blog-del-departamento.html

http://www.listphile.com/Educaci_n_F_sica_Actividad_F_sica_y_Deporte_con_las_Nuevas_Tecnolog_as_TIChttp://educadoresynuevastecnologias.blogspot.com/2008/02/interrogantes-sobre-las-nuevas.html

De tots aquests blogs he profunditzat més en uns 5. Aquesta elecció ha sigut perquè o bé m'he sentit identificat o perquè estic molt d'acord amb el que diu. Aquests blogs són:

http://nuevastecnologias-educacionfisica.blogspot.com/2008/02/inicio.html
Aquest blog es centra més en l'aspecte general de l'utilització de les noves tecnologies en totes les etapes de primària i infantil i per a totes les matèries, no únicament per a educació física. Afirma que és necessària per a la recollida d'informació i per a millorar la comunicació, per tant tot açò porta a una millora del procés d'aprenentatge.

http://www.educacion-fisica.org/2008/01/28/cinco-escuelas-britanicas-emplean-wii-para-evitar-la-obesidad/

Aquest és un blog que m'ha cridat l'atenció ja que utilitzen la combinació de la consola, que és on la joventut pasa la major part del seu temps lliure, amb l'activitat física. Un grup de 5 escoles han introduit la consola Wii com ha material per a realitzar educació física en l'escola. Diuen que és una manera de motivar a l'alumnat i així conseguir que no deixen de costat aquesta assignatura.

http://odiseo.com.mx/node/101

Ací veu com a un problema la necessitat de superar l'assignatura d'educació física. Al vore's com un problema es necessita una motivació, cosa que cada vegada hi ha menys envers a aquesta. Per altra banda les noves tecnologies van adquirint més importància y cada vegada apareixen més sovint en la vida dels jóvens. Defenen que és el professor el que té que provocar més motivació en l'estudiant.

http://educadoresynuevastecnologias.blogspot.com/2008/02/interrogantes-sobre-las-nuevas.html

Diu que l'ús a les aules de les noves tecnologies té certa conflictivitat ja que posa en entredita les formes d'educar que l'escola impartia o imparteix. També exposa certs interrogants sobre si l'ús d'aquestes noves tecnologies com a material educatiu és eficaç o no.

http://becrigo.blogspot.com/2008/03/impacto-de-las-tic-en-educacin_7399.html

Presenta les noves tecnologies com a un mètode per a aplicar-se en el procés ensenyança-aprenentatge. En tot açò té molta influència la societat, que com diu a l'article és la que demana en gran medida que sincluisquen les noves tecnologies en l'educació. Aquesta participació de la societat té ventatges i desventatges, les quals estàn exposades.

Com ja he dit aquests són els 5 blogs que he vist més interesants. Tots tracten el mateix tema però mirat des d'un punt de vista diferent. El que més m'ha cridat la tensió és: http://www.educacion-fisica.org/2008/01/28/cinco-escuelas-britanicas-emplean-wii-para-evitar-la-obesidad/

Aquest blog té una entrada que parla sobre la utilització d'allò que més els agrada als jóvens per a fer esport (els videojocs). És una combinació de la diversió tecnològia, que és el present, amb l'esport físic de tota la vida.

El nom de la entrada és: Cinco escuelas británicas emplean Wii para evitar la obesidad

Les noves generacions entenen l'educació física com a un sufriment. Pensen que realitzar-la és com una espècie de castic, per això molts alumnes tenen excuses per a no participar en aquestes sessións.

La solució que han trobat 5 escoles britàniques ha sigut combinar l'educació fisica amb els videojocs, ja que aquests són l'entreteniment que més agrada a la joventut 'avuí en dia. Com tots sabem la consola wii no està formada pels típics controls per poder jugar, si no que es necessita l'activitat física. Aquest videojoc ha fet pensar als docents i han arribat a la conclusió de que si el que li agrada a l'alumnat és jugar a aquesta consola i jugant en aquesta es fa activitat física, perquè no pot incluir-se en el material de les sessions d'educació física? Aquesta vist des del seu punt de vista és una manera de motivar a lalumnat per a fer esport, aumentar l'atenció d'aquest cap a l'activitat física i reprendre l'assignatura d'educació física, ja que s'estava deixant de costat.

Pareix ser que aquestes 5 escoles estan satisfetes amb els resultats que s'estan obtenint, cosa que ha fet que altres escoles comencen a plantejar-se la utilització i posada en pràctica d'aquesta idea. qui sap si en un futur les classes d'educació física estaràn basades únicament en la tecnologia?

Per altra banda sempre està l'oposició que considera i intenta comprovar mitjançant un estudi que jugar amb la Wii no és equivalent a fer esport.

Des del meu punt de vista pense que aquesta solució és útil per a aquells alumnes que no siguen molt actius, que patisques sobrepés, que no estiguen acostumats a fer excercici físic, que patisquen enfermetats, etc però per a alumnes hiperactius, acostumats a fer excercici i amb ganes de menjar-se el món, crec que açò l'únic que fa és perjudicar-los, ja que no realitzen activitat física correctament. Aquesta és una activitat física molt simple, tan simple que possiblement no arribe a assolir els objectius que l'educació física proposa.

També hi ha que tindre molt en compte si utilitzem aquesta tecnologia per a l'educació física, el tipus de joc que empleem. Si juguem a un joc de disparar, en el qual tota l'estona s'està estàtic, no ens serveix per a res , però si utilitzem algun joc d'esports com per exemple el tenis, sí que podem arribar a aconseguir uns "objectius mínims"

Sincerament, no sé si portar la Wii a les classes d'educació física és una bona idea per a acabar en la inactivitat física en els jóvens, però al menys és un inici cap aquest objectiu. Això és el que importa i si no s'intenta no es sabrà mai si és una bona solució o no.

No hay comentarios: